Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 13 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 2 Lesson 13 Answer Key

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 13 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve. The first one is done for you.
a. Convert weeks to days.
8 weeks = 8 × (1 week)
= 8 × (7 days)
= 56 days

Answer:
8 weeks = 56 days.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 weeks = 8 x (1 week).
8 x (7 days).
1 week = 7 days.
8 x 7 = 56.
8 weeks = 56 days.

b. Convert years to days.
4 years = _____4______ × ( ____1_______ year)
= ______4_____ × ( ___365________ days)
= ____1460_______ days

Answer:
4 years = 1460 days.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 years = 4 x (1 year).
4 x (365 days).
1 year = 365 days.
4 x 365 = 1460.
4 years = 1460 days.

c. Convert meters to centimeters.
9.2 m = ____9.2_______ × ( _____1______ m)
= ___9.2________ × ( ____100_______ cm)
= _____920______ cm

Answer:
9.2 meters = 920 cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9.2 meters = 9.2 x (1 meter).
9.2 x (100 cms).
1 meter = 100 cms.
9.2 x 100 = 920.
9.2 meters = 920 cm.

d. Convert yards to feet.
5.7 yards

Answer:
5.7 yards = 17.1feet.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5.7 yards = 5.7 x (1 yard).
5.7 x (3 feet).
5.7 yards = 17.1 feet.
5.7 x 7 = 17.1.
5.7 yards = 17.1 feet.

e. Convert kilograms to grams.
6.08 kg

Answer:
6.08 kg =6080 grams.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6.08 kg = 6.08 x (1 kg).
6.08 x (1000 grams).
1 kg = 1000 grams.
6.08 x 1000 = 6080 grams.
6.08 kg = 6080 grams.

f. Convert pounds to ounces.
12.5 pounds

Answer:
12.5 pounds = 200 ounces.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12.5 pounds = 12.5 x (1 pound).
12.5 x (16 ounces).
1 pound = 16 ounces.
12.5 x 16 = 200.
12.5 pounds = 200 ounces.

Question 2.
After solving, write a statement to express each conversion. The first one is done for you.

a. Convert the number of hours in a day to minutes.
24 hours = 24 × (1 hour)
= 24 × (60 minutes)
= 1,440 minutes
One day has 24 hours, which is the same as 1,440 minutes.

Answer:
24 hours = 1440 minutes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
24 hours = 24 x (1 hour).
1 x (60 minutes).
1 hour = 60 minutes.
24 x 60 = 1440.
24 hours = 1440 minutes.

b. A small female gorilla weighs 68 kilograms. How much does she weigh in grams?

Answer:
68 kg = 6800 grams.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
68 kg = 68 x (1 kg).
68 x (1000 grams).
1 kg = 1000 grams.
68 x 1000 = 6800 grams.
68 kg = 6800 grams.

c. The height of a man is 1.7 meters. What is his height in centimeters?

Answer:
1.7 meters = 170 cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1.7 meters = 1.7 x (1 meter).
1.7 x (100 cms).
1 meter = 100 cms.
1.7 x 100 = 170.
1.7 meters = 170 cm.

d. The capacity of a syringe is 0.08 liters. Convert this to milliliters.

Answer:
0.08 liters = 80 ml.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0.08 liters = 0.08 x (1 liter).
0.08 x (1000 ml).
1 liter = 1000 ml.
0.08 x 1000 = 80 ml.
0.08 liters = 80 ml.

e. A coyote weighs 11.3 pounds. Convert the coyote’s weight to ounces.

Answer:
11.3 pounds = 180.8 ounces.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11.3 pounds = 11.3 x (1 pound).
11.3 x (16 ounces).
1 pound = 16 ounces.
11.3 x 16 = 180.8.
11.3 pounds = 180.8 ounces.

f. An alligator is 2.3 yards long. What is the length of the alligator in inches?

Answer:
2.3 yards = 6.9 feet.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2.3 yards = 2.3 x (1 yard).
2.3 x (3 feet).
2.3 yards = 6.9 feet.
2.3 x 3 = 6.9.
2.3 yards = 6.9 feet.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 13 Exit Ticket Answer Key

Solve.
a. Convert pounds to ounces.
(1 pound = 16 ounces)
14 pounds = _____14____ × (1 pound)
= ___14______ × ( ____16_____ ounces)
= _____224____ ounces

Answer:
14 pounds = 224 ounces.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
14 pounds = 14 x (1 pound).
14 x (16 ounces).
1 pound = 16 ounces.
14 x 16 = 224.
14 pounds = 224 ounces.

b. Convert kilograms to grams.
18.2 kilograms = ____18.2_____ × ( ____1 kg_____ )
= ____18.2_____ × ( _1000________ )
= ___18,200______ grams

Answer:
18.2 kg = 18200 grams.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
18.2 kg = 18200 x (1 kg).
18.2 x (1000 grams).
1 kg = 1000 grams.
18.2 x 1000 = 18200 grams.
18.2 kg = 18200 grams.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 13 Homework Answer Key

Question 1.
Solve. The first one is done for you.
a. Convert weeks to days.
6 weeks = 6 × (1 week)
= 6 × (7 days)
= 42 days

Answer:
6 weeks = 42 days.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 weeks = 6 x (1 week).
6 x (7 days).
1 week = 7 days.
6 x 7 = 42.
6 weeks = 42 days.

b. Convert years to days.
7 years = ____7_______ × ( ____1_______ year)
= ______7_____ × ( ____365_______ days)
= _____2555______ days

Answer:
7 years = 2555 days.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 years = 7 x (1 year).
7 x (365 days).
1 year = 365 days.
7 x 365 = 2555.
7 years = 2555 days.

c. Convert meters to centimeters.
4.5 m = ____4.5_______ × ( ____1_______ m)
= ____4.5_______ × ( ____100_______ cm)
= _____450______ cm

Answer:
4.5 meters = 450 cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4.5 meters = 4.5 x (1 meter).
4.5 x (100 cms).
1 meter = 100 cms.
4.5 x 100 = 450.
4.5 meters = 450 cm.

d. Convert pounds to ounces.
12.6 pounds

Answer:
12.6 pounds = 201.6 ounces.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12.6 pounds = 12.6 x (1 pound).
12.6 x (16 ounces).
1 pound = 16 ounces.
12.6 x 16 = 201.6.
12.6 pounds = 201.6 ounces.

e. Convert kilograms to grams.
3.09 kg

Answer:
3.09 kg = 3090 grams.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3.09 kg = 3.09 x (1 kg).
3.09 x (1000 grams).
1 kg = 1000 grams.
3.09 x 1000 = 3090 grams.
3.09 kg = 3090 grams.

f. Convert yards to inches.
245 yd

Answer:
245 yards = 8820 inches.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
245 yards = 245 x (1 yard).
245 x (36 inches).
245 yards = 8820.
245 x 36 = 8820.
245 yards = 8820 inches.

Question 2.
After solving, write a statement to express each conversion. The first one is done for you.
a. Convert the number of hours in a day to minutes.
24 hours = 24 × (1 hour)
= 24 × (60 minutes)
= 1,440 minutes
One day has 24 hours, which is the same as 1,440 minutes.

Answer:
24 hours = 1440 minutes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
24 hours = 24 x (1 hour).
1 x (60 minutes).
1 hour = 60 minutes.
24 x 60 = 1440.
24 hours = 1440 minutes.

b. A newborn giraffe weighs about 65 kilograms. How much does it weigh in grams?

Answer:
65 kg = 6500 grams.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
65 kg = 3.09 x (1 kg).
65 x (1000 grams).
1 kg = 1000 grams.
65 x 1000 = 6500 grams.
65 kg = 6500 grams.

c. The average height of a female giraffe is 4.6 meters. What is her height in centimeters?

Answer:
4.6 meters = 460 cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4.6 meters = 4.6 x (1 meter).
4.6 x (100 cms).
1 meter = 100 cms.
4.6 x 100 = 460.
4.6 meters = 460 cm.

d. The capacity of a beaker is 0.1 liter. Convert this to milliliters.

Answer:
0.1 liters = 100 ml.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0.1 liters = 0.1 x (1 liter).
0.1 x (1000 ml).
1 liter = 1000 ml.
0.1 x 1000 = 100 ml.
0.1 liters = 100 ml.

e. A pig weighs 9.8 pounds. Convert the pig’s weight to ounces.

Answer:
9.8 pounds = 156.8 ounces.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9.8 pounds = 9.8 x (1 pound).
9.8 x (16 ounces).
1 pound = 16 ounces.
9.8 x 16 = 156.8.
9.8 pounds = 156.8 ounces.

f. A marker is 0.13 meters long. What is the length in millimeters?

Answer:
0.13 meters = 130 mm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0.13 meters = 0.13 x (1 meter).
0.13 x (1000 mm).
1 meter = 1000 mm.
0.13 x 1000 = 130.
0.13 meters = 130 mm.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 13 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5241

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.