Psychom*otorische Therapie | Master deeltijd Zwolle (2024)

Studieprogramma Psychom*otorische Therapie

De master Psychom*otorische Therapie in deeltijd is zo opgezet dat je naast je werk volop de ruimte krijgt om alle kennis, bagage én tools op te doen die je straks nodig hebt om die volgende stap te zetten.

    • Inhoud studie

      Je ontwikkelt je in onze deeltijdmaster Psychom*otorische Therapie tot een therapeut die voldoet aan alle eisen die de (gezondheids)zorg aan je stelt. Die eisen hebben we vertaald naar leeruitkomsten.

      Opbouw studie

      Je volgt modules uit alle pijlers, in een vaste volgorde of in je eigen tempo. Vanaf de start zet je vragen uit jouw praktijk om in leerdoelen die je koppelt aan alle leeruitkomsten en beroepscompetenties. Volg je de vaste route, dan volg je het eerste jaar 5modules. In de 5modules van het tweede jaar ga je aan de slag met jouw therapeutische en methodische vaardigheden, het positioneren van het vak en je ontwikkeling als professional. Ook schrijf je in dit jaar je masterthesis.

      Voor wie?

      De master is er voor talentvolle, ambitieuze professionals die werken op het snijvlak van gezondheidszorg, beweging en lichamelijkheid. Bijvoorbeeld psychom*otorisch therapeuten en psychom*otorisch kindertherapeuten. Maar denk ook aan psychologen, sociaalpedagogische hulpverleners, fysiotherapeuten of leraren bewegingsonderwijs die werkervaring hebben met psychosociale veranderingen, gericht op bewegen en het lichaam.

      Veel onderzoekservaring in huis

      Veel van onze masterdocenten zijn gepromoveerd of ze werken in een promotietraject. Vaak doen zij dit bij het lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn. Dit lectoraat voert binnen hogeschool Windesheim praktijkgericht onderzoek uit op het gebied van psychom*otorische therapie. Hier ligt dus een schat aan onderzoekskennis en onderzoekservaring – waar jij als masterstudent tijdens je afstuderen gebruik van kunt maken! Ook kun je soms meewerken aan lopend onderzoek.

      Lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn

      Bewegen en een positieve lichaamsbeleving zijn van groot belang voor ons welbevinden. Binnen de psychom*otorische therapie (PMT) is de laatste paar decennia een belangrijk en ruim aanbod aan bewegings- en lichaamsgerichte interventies ontwikkeld. Ze worden volop ingezet wanneer welzijn en kwaliteit van leven onder druk komen te staan door psychosociale of psychiatrische problematiek. Het onderzoek binnen het lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn richt zich op de werkzaamheid, het effect en de mogelijke inzet van deze verschillende bewegings- en lichaamsgerichte interventies.

      Masterthesis

      In het tweede jaar staat naast de uitvoering van het onderzoek ook het schrijven van de masterthesis centraal. Dit is een van de eindwerken waarmee je de masteropleiding afsluit.

      Afstuderen

      De master rond je af met je thesis en eindassessment. In het eindassessment toon jij aan dat je op masterniveau denkt en handelt. En je geeft een weerspiegeling van jouw proces tot psychom*otorisch therapeut op masterniveau.Alles succesvol afgerond? Gefeliciteerd! Je mag vanaf nu de titel Master of Arts voeren.

    • Drie pijlers: handelen, leiderschap en onderzoek

      De master bestaat uit drie pijlers:

      1. Psychom*otorisch handelen
      2. Professioneel leiderschap
      3. Praktijkgericht onderzoek

      Binnen deze pijlers werk je aan vijf competenties die betrekking hebben op alle aspecten van jouw beroep: construeren, analyseren, integreren, innoveren en positioneren.

      Psychom*otorisch handelen

      Binnen de pijler psychom*otorisch handelen ga je actief aan de slag met 2 modules waarin je je richt op de volgende focuspunten: kennis en theorie, therapeutische vaardigheden en methodische vaardigheden. Na deze beide modules:

      • Kun je complexe problemen en klinische situaties analyseren, adequaat therapeutisch handelen, en reflecteren op je eigen rol in het therapieproces
      • Kun je op een theoretische en methodisch verantwoorde wijze en met een passende houding vormgeven aan preventie, diagnostiek en behandeling
      • Kun je zelfstandig en met eigen verantwoordelijkheid vanuit multidisciplinair perspectief functioneren in een privépraktijk, zorginstelling of het onderwijs

      Een ander onderdeel van de pijler psychom*otorisch handelen is supervisie, waarin het reflecteren op je eigen ervaringen als psychom*otorisch therapeut centraal staat

      Professioneel leiderschap

      In de pijler professioneel leiderschap ga je aan de slag met 2 modules over profileren. In de gezondheidszorg wordt het nog belangrijker om je te profileren, ook voor psychom*otorisch therapeuten. Je hebt dan theoretische kennis nodig van therapeutische en methodische stromingen. En van bewezen effect van interventies, behandelvormen en werkwijzen.

      Module 1: psychom*otorisch product
      In de eerste module werk je aan een psychom*otorisch product waarin je je eigen methodische en therapeutische keuzes goed onderbouwt. Je gebruikt theoretische en wetenschappelijke bronnen. De werkvormen in deze module zijn hoor- en werkcolleges, blended learning en zelfstudie.

      Module 2: positioneren
      In deze tweede module ga je aan de slag met de vraag: hoe kun jij jezelf als therapeut én jouw producten positioneren in meerdere zorgcontexten, op micro-, meso- en macroniveau? Werkvormen zijn hoorcolleges en interactieve werkcolleges.

      Praktijkgericht onderzoek

      Binnen de pijler praktijkgericht onderzoek ga je aan de slag met de module onderzoeksvaardigheden. Deze bereidt jou onder meer voor op je masterthesis. Je leert hoe je op een wetenschappelijke wijze (internationale) literatuur zoekt en gebruikt. En hoe je onderzoek op masterniveau opzet en uitvoert.

    • Lesdagen en studiebelasting

      De master Psychom*otorische Therapie start elk jaar in september. De opleiding duurt 2 jaar, maar je kunt er ook voor kiezen om de master modulair te volgen.

      Lesdag

      Kies je de klassieke route, dan heb je van september tot medio juli les op de vrijdag, van ongeveer 9.30 tot 17.00 uur in Zwolle. De studielast is circa 20 uur per week (lesdag van 8 uur en 12 uur zelfstudie). Een enkele module kan op een ander dag plaatsvinden.

      Begeleiding

      Je wordt begeleid door een coach. Samen met je coach maak je leerdoelen concreet en bereid je assessments voor. Je coach ondersteunt ook bij de koers of snelheid van je studie én het bepalen van wat je wanneer en hoe volgt of valideert. Ook doe je mee aan groepssupervisies. Je reflecteert dan op je eigen houding en psychom*otorische interventies.

      Werken én leren

      Een vak leer je het best wanneer je de beroepspraktijk inzet als krachtige leeromgeving. En dat stimuleren wij. De kracht ligt in het realistische karakter van zo’n setting waarin jij straks leert, toetst en werkt. Je verbindt de theorie direct met de praktijk. En je hebt vanaf de start van jouw opleiding direct toegang tot actuele en relevante praktijkvraagstukken, die je ook omzet in leervragen. Tijdens de master ben je daarom naast je opleiding minimaal 16 uur per week werkzaam in het vakgebied, waar je praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

    • Modulair onderwijs

      Wil je (nog) niet de volledige master Psychom*otorische Therapie volgen, maar wel jouw kennis verbreden of verdiepen? Je kunt één of meerdere losse modules volgen als bij- of nascholingstraject. Of kies voor modulair onderwijs, zodat je straks de hele masterstudie kunt voltooien door het opeenstapelen van modules. Er is heel veel mogelijk!

      Onze losse modules

      Je kunt starten met een module op basis van een bacheloropleiding tot psychom*otorisch therapeut. Of een aanverwante bachelor, zoals de opleidingen VO-PMT en PMKT. Sommige modules kun je ook volgen zonder dat je werkzaam bent als psychom*otorisch therapeut. Na het volgen van losse modules behaal je (deel)certificaten.

      De modules die je los kunt volgen zijn:

      • Kennis, therapeutische en methodische vaardigheden en supervisie (als modules aan elkaar gekoppeld)
      • Profileren 1 en 2
      • Onderzoeksvaardigheden

      De module coaching kun je alleen volgen als je het voornemen hebt de gehele master te voltooien. Supervisie bieden we alleen modulair aan als je ook de module kennis, therapeutische en methodische vaardigheden volgt.

      Modules tweede studiejaar

      Starten met een tweedejaarsmodule is alleen mogelijk als je de modules van die pijler uit het eerste jaar hebt gevolgd.

  • Psychom*otorische Therapie | Master deeltijd Zwolle (2024)
    Top Articles
    Dick's Warehouse Sale Albuquerque Photos
    Wordlessly Implied As An Approval
    WALB Locker Room Report Week 5 2024
    Gabriel Kuhn Y Daniel Perry Video
    Craigslist Portales
    Rondale Moore Or Gabe Davis
    Ribbit Woodbine
    Braums Pay Per Hour
    Select Truck Greensboro
    Crusader Kings 3 Workshop
    Sports Clips Plant City
    WWE-Heldin Nikki A.S.H. verzückt Fans und Kollegen
    Luna Lola: The Moon Wolf book by Park Kara
    Alexandria Van Starrenburg
    50 Shades Darker Movie 123Movies
    Echat Fr Review Pc Retailer In Qatar Prestige Pc Providers – Alpha Marine Group
    Glenda Mitchell Law Firm: Law Firm Profile
    Lola Bunny R34 Gif
    Soulstone Survivors Igg
    Www.paystubportal.com/7-11 Login
    Piri Leaked
    Restored Republic June 16 2023
    Bleacher Report Philadelphia Flyers
    The Collective - Upscale Downtown Milwaukee Hair Salon
    Miller Plonka Obituaries
    1475 Akron Way Forney Tx 75126
    Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
    Rocksteady Steakhouse Menu
    Dumb Money, la recensione: Paul Dano e quel film biografico sul caso GameStop
    Gerber Federal Credit
    EST to IST Converter - Time Zone Tool
    The Wichita Beacon from Wichita, Kansas
    The Pretty Kitty Tanglewood
    Giantess Feet Deviantart
    Mixer grinder buying guide: Everything you need to know before choosing between a traditional and bullet mixer grinder
    Paperless Employee/Kiewit Pay Statements
    Qlima© Petroleumofen Elektronischer Laserofen SRE 9046 TC mit 4,7 KW CO2 Wächter • EUR 425,95
    Fetus Munchers 1 & 2
    Wilson Tattoo Shops
    How to Get a Better Signal on Your iPhone or Android Smartphone
    Atom Tickets – Buy Movie Tickets, Invite Friends, Skip Lines
    Arigreyfr
    Anthem Bcbs Otc Catalog 2022
    Walmart 24 Hrs Pharmacy
    Reli Stocktwits
    Tlc Africa Deaths 2021
    City Of Irving Tx Jail In-Custody List
    Assignation en paiement ou injonction de payer ?
    Ciara Rose Scalia-Hirschman
    Glowforge Forum
    4015 Ballinger Rd Martinsville In 46151
    7 National Titles Forum
    Latest Posts
    Article information

    Author: Chrissy Homenick

    Last Updated:

    Views: 6333

    Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Chrissy Homenick

    Birthday: 2001-10-22

    Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

    Phone: +96619177651654

    Job: Mining Representative

    Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

    Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.